Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Росії зникли безвісти 2 українців, котрі поверталися з Грузії

У Росії, поблизу Ростова-на-Дону, безвісти зникли двоє українців, які подорожували автостопом до Грузії, - ТСН.ua.

Один з хлопців, 25-річний Олександр Бабинець родом із Дніпропетровська. Останній рік він працював в Одесі продавцем у мережі магазинів "Море пива". До цього також мав роботу у галузі обслуговування - у McDonald's та офіціантом у кав'ярні "Франс.уа". 

В Одесі в Олександра народилася ідея поїхати у відпустку до Грузії. Зважаючи на брак коштів, він надавав перевагу подорожі автостопом. Через спільних друзів Олександр познайомився з 28-річним Сергієм Велєвим, який вже мав досвід походів Україною, зокрема він самотужки з Одеси дістався Говерли.

"Вони більше хотіли до Грузії потрапити, з місцевою кухнею познайомитися, тому що вони - працівники ресторанної сфери. Саші подобалося спілкування з людьми, обслуговування. Це була його стихія. І він каже, що поїдемо, а якщо вийде, то лишимося там, трохи попрацюємо. Але головною метою був все ж таки відпочинок. Вони хотіли помандрувати, побачити інші країни", - розповіла Олена, мама Олександра Бабинця.

У подорож хлопці відправилися ще в середині серпня. Українсько-російський кордон вони перетнули у Харківський області, попрямувавши до Бєлгорода. Далі були Астрахань, Саратов, з якого вони вже попрямували до Казахстану. Там вони планували сісти на паром, який через Каспійське море доправив би їх до Азербайджану, а вже звідти вони дісталися б Грузії.

Проте через шторм паром запізнився на кілька днів. Зважаючи на особливості візового режиму, які не дозволяли їм перебувати в Казахстані довше 5 днів, хлопцям довелося повертати назад в Росію. Відтак вони пройшли ще Дагестан, Чечню і Північну Осетію, нарешті діставшись Грузії.

Мама Олександра розповідає, що в Грузії вони ходили у гори та познайомилися з інтернаціональною компанією. Там були, зокрема, англієць та іранець, які також приїхали туди на відпочинок. Але надовго там не затрималися, оскільки Грузія - недешева країна для проживання.

Приблизно 30 вересня хлопці залишилися Грузію, попрямувавши додому коротким шляхом - трасою "Кавказ" через Кабардино-Балкарію, Ставропольський і Краснодарський край Росії. За словами матері Бабинця, вони планували повернутися в Україну так само, як виїжджали, - через Харківську область, проїхавши російський Бєлгород. Їхній шлях пролягав через Ростов-на-Дону.

Саме поблизу Ростова-на-Дону хлопці останній раз вийшли на зв'язок. Це було ввечері 7 жовтня, коли хлопці майже дісталися міста. Близько 6-ої години вечора Олександр скинув мамі їхню геолокацію.

"Це було останнє повідомлення. Ще він написав: "Я незабаром буду вдома", - розповіла мати зниклого українця.

Жінка повідомила, що звернулася до місцевої поліції та у посольство України в Росії.

Наразі правоохоронці очікують на копію закордонного паспорта Бабинця з райвідділу ДМС. Відтак вони зможуть подати хлопця у міжнародний розшук. 

ТСН.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ