Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Римі вивісили портрет Тимошенко

Сьогодні в Римі на фасаді однієї з будівель Капітолійського пагорбу було вивішено портрет Юлії Тимошенко з написом «Свободу для Юлії Тимошенко» на знак солідарності та підтримки лідера опозиції України, повідомляє сайт "Батьківщини".

Відповідне рішення одноголосно прийняла мерія міста Рим, зважаючи на політичну ситуацію та нещодавні парламентські вибори в Україні.

Під час заходу мер Риму Джанні Аліманно заявив про солідарність з Юлією Тимошенко та підкреслив, що «буде звертатися до мерів столиць країн Європейського Союзу з пропозицією підтримати цю ініціативу Риму».

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко, Голова Харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков та народний депутат від партії «Батьківщина» Андрій Шевченко також взяли участь у церемонії.

Микола Томенко подякував італійцям за підтримку та висловив сподівання, що «їх послідовна та жорстка позиція у цьому питанні буде сприяти звільненню Юлії Тимошенко та наданню їй права на повноцінну участь у політичному житті країни, включаючи участь у президентських виборах у 2015 році».

«Італійські друзі показали приклад українцям як треба стояти за свободу та справедливість навіть у дальніх куточках планети», - наголосив Андрій Шевченко.

«В такі моменти пам‘ятаєш не слова ворогів, а мовчання друзів. Наші італійські друзі не мовчали, а висловили свою підтримку», - додав він.

Раніше подібною увагою італійської столиці були відзначені лауреат Нобелівської Премії Миру Аун Сан Су Чжі, італійські судді, які загинули від рук мафії, Джованні Фальконе і Паоло Борселіно та інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ