Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Садового вірять, що на Львівщині є хоча б 2-3 громади, які погодяться на сміттєпереробний завод

Сьогодні, 17 червня, у Львові відбувся брифінг нардепа, радника міського голови Львова Андрія Садового з питань інвестицій Сергія Кіраля, який не зміг дати конкретних відповідей щодо виходу із ситуації, яка склалася із вивозом сміття за Львова та будівництвом сміттєпереробного заводу.

Він розповів, що особисто був присутній на засіданні сесії Тростянецької об’єднаної громади, де вирішували, чи надавати згоду на виділення земельної ділянки у селі Добряни під сміттєпереробний завод.

«Вирують емоції. Ми знаємо, що був пікет, живий ланцюг. Люди налякані, щоб без їхнього погодження вже прийняли рішення. Жодного рішення не було. Це все політична гра, яка комусь вигідна», - сказав Сергій Кіраль.

Сергій Кіраль сказав, що максимально пояснив людям ситуацію і запевнив, що не йдеться про нове сміттєзвалище, а про сучасний комплекс з найглибшою переробкою ТПВ.

Кіраль заявив, що остаточне рішення буде за громадою. Якщо громада не захоче, то змушувати людей до співпраці з Львівською міською радою не будуть.

Він також запевнив журналістів, що є й інші варіанти ділянок під будівництво сміттєпереробного комплексу, але розголошувати він їх не буде.

«Ділянки є, але я нічого не буду говорити. Є громади, які хочуть робочі місця, хочуть інвестицій, але вони хочуть і інформації. Зараз кілька тижнів піде на те, щоб заспокоїти емоції», - сказав Сергій Кіраль.

На запитання журналістів, чи є у Львова кілька тижнів, адже сміття з міста потрібно кудись вивозити Сергій краль сказав: «Проблем із цим зараз немає, і як би кому не хотілося, щоб Львів захлинувся сміттям, але місто справляється. Кожного дня міський голова у ручному режимі домовляється з громадами, які готові протягнути руку і допомогти».

Щодо того, чому ж останні 10 років не шукали можливості для будівництва сміттєпереробного заводу, Сергій Кіраль заявив, що причини були все тими ж, що і зараз. Начебто і тоді на заваді стала політика.

Він також порадив журналістам звертатися з цим питанням і до екс-міський голів Львова Куйбіди, Шпіцера, Буняка.

«Загалом в Україні 6 тис. сміттєзвалищ, і що, вони у кращому стані?», - відповів радник Садового.

Він також додав, що пошуку ділянки також заважає й передчасна поява у пресі інформації про це, адже після цього починаються пікети і протести місцевих мешканців.

Незважаючи на це, він запевнив, що робота із пошуку ділянки триває, але нічого конкретного не повідомив: «Думаю 2-3 пропозиції повинно бути».

На прохання журналістів уточнити він заявив, що не є працівником Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ