Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У СДПУ(о) вітають Литвина з обранням лівоцентризму, конкуренції не бачать, а чекають долучення

У Соціал-демократичній партії України (об'єднаній) вітають Народну партію Литвина з обранням для себе лівоцентриської ідеології і запрошують до діалогу. Про це „Гал-info” повідомив перший заступник голови СДПУ(о) Ігор Шурма.
„Хотів би наголосити що СДПУ(о) вийшли з ініціативою об’єднатися навколо лівоцентрицької ідеології. Ми наголошуємо, що ми об’єднуємося не навколо якоїсь однієї партії чи одного лідера, – сказав, зокрема Шурма. – І чим більше людей і громад цих організацій та партій, які сповідують лівоцентриську ідеологію, згуртуються навколо неї, тим більша ймовірність, що лівоцентриський рух в Україні буде потужним”.
Шурму не дивує, що сьогодні багато політичних сил, які до певної міри були безідеологічними чи не мали незадекларованої ідеології, сьогодні обирають для себе лівоцентриський рух, що свідчить про те, що ці сили вбачають в цьому напрямку перспективу.
„Те, що на з’їзді Литвина було обрано лівоцентриський напрямок роботи можна лише вітати, – вважає Шурма, застерігаючи від експлуатації й декларації ідеології. – А якщо подивитися, хто знаходиться на чолі Блоку Литвина, то цілком не виключено, що саме ця політична сила може долучитися до лівоцентриського руху”.
Проте, хто може стати ядром об’єднання, Шурма прогнозів наразі не робить. Проте і конкуренції жодної не бачить. „СДПУ(о) не мало на меті вибивати першість у формуванні лівоцентриського руху об’єднання. Виходили з того, що в Україні повинна бути альтернатива ліберальному розвитку або консервативним стандартам”, – каже Шурма, запрошуючи лівоцентристів Литвина до діалогу, консультацій і круглого столу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ