Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У селі Нижня Яблунька на Львівщині відкрили нову школу

Сьогодні, 1 вересня, у селі Нижня Яблунька, що на Турківщині, відкрили нову школу. Серед урочистостей з нагоди першого вересня відбулося святкове перерізання стрічки та мистецька частина за участі учнів школи, повідомила прес-служб Львівської ОДА.

Відсвяткувати таку значну для гірського села подію зібралися мешканці Нижньої Яблуньки, вчителі, учні, священики та місцева влада.

Долучилася до святкового відкриття школи і заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак.

«Сьогодні свято не лише першого дзвоника, сьогодні ще й свято довгих років сподівань. Відкриття цієї школи стало можливим тільки завдяки тим небайдужим людям, які розуміють, що наші діти повинні здобувати знання в гідних умовах», - зазначила Ірина Гримак.

Будівництво школи розпочали у 2008 році. У шістнадцятьох класних кімнатах навчатимуться 270 учнів з першого по дев’ятий клас. У новій будівлі облаштували навчальні кабінети інформатики, хімії,  фізики, біології. Для вивчення предметів природничо-математичного циклу та інформатики закупили спеціальне обладнання та сучасну комп’ютерну і мультимедійну техніку.

Навчально-виховний комплекс відвідуватимуть 28 дітей дошкільного віку. Це одна група з короткотривалим перебуванням дітей. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ