Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У селі Рітнів Буського району голова Львівської ОДА Петро Олійник та маршалок Люблінського воєводства Едвард Войтас заклали сад українсько-польської дружби

Сад українсько-польської дружби заклали сьогодні, 29 квітня, у селі Рітнів Буського району голова Львівської ОДА Петро Олійник та маршалок Люблінського воєводства Едвард Войтас. Під час урочистостей посадовці висадили 15 саджанців фруктових дерев яблунь, абрикос, слив та груш, вартістю 50 у. о. кожен.
Як зазначив Петро Олійник, це дуже символічна акція, яка уособлює взаємостосунки між Львівською областю та Люблінським воєводством у сфері економіки, енергетики, культури та освіти. «Кожна людина у своєму житті повинна посадити дерево, збудувати будинок та виростити сина – це її почесна місія на землі, отож разом із польськими колегами ми сьогодні виконуємо один із пунктів цього заповіту», — зазначив Петро Олійник.
Як повідомив Едвард Войтас, сад у селі Рітнів - не перший сад українсько-польської дружби, такі сади вже є у Волинській, Одеській та Луганській областях. Планується, що сади дружби висаджуватимуть щороку як на території Львівської області, так і в Люблінському воєводстві, зокрема, під час зустрічі маршалка з головою ЛОДА надійшла пропозиція у 2007 році висадити сад дружби у Жовківському районі. Як наголосив під час зустрічі посол України у Польщі Олександр Моцик, сьогодні обидві держави об’єднує спільна мета – ЄС та євроінтеграція. За його словами, Люблінське воєводство та Львівська область є одними з найактивніших в межах українсько-польського співробітництва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ