Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У селі Явора на Львівщині закрили Шості Бойківські фестини

П’ятий заключний день Всесвітнього фестивалю боків пройшов під гаслом «Відлуння бойківського краю». На свято з’їхалися найкращі фольклорні ансамблі та танцювальні колективи з різних куточків Львівщини. Про це повідомила прес-служба львівської ОДА,

Долучилися до закриття фестин також перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, заступник міністра з економічного розвитку і торгівлі Юрій Бровченко, заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук, депутати Верховної Ради, обласної ради та голови районних адміністрацій.

Ростислав  Замлинський відзначив високий рівень підготовки фестивалю, побажав організаторам влаштувати ще не один раз Всесвітні бойківські фестини та нагородив подяками від імені голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Окрім мистецької частини, гості фестивалю могли почастувати автентичними бойківськими стравами та повболівати за найсильнішого бойка на конкурсі силачів, що відбувався під егідою найсильнішої людини планети Василя Вірастюка.

У планах  Голови МГО «Світовий Конгрес Бойків» та організатора  фестин Петра Косачевича влаштувати Міжнародний з’їзд  бойків уже через три роки, а через п’ять – Сьомі Бойківські фестини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ