Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сенаті Нідерландів утворилася більшість в підтримку УА України з ЄС

Під час дебатів у Сенаті Нідерландів сьогодні, 23 травня 2017 року, утворилася більшість в підтримку Угоди про асоціацію (УА) України і Європейського Союзу. Про це повідомляє голландське радіо BNR.

"У нашій групі значна більшість, здається, підтримує весь законопроект", - заявив сенатор Бен Кнапен (CDA), додавши, що хоче перешкодити Нідерландам розчарувати своїх союзників, оскільки Нідерланди є останньою державою-членом ЄС, яка ратифікує договір.

Так, крім традиційних прихильників угоди, сенаторів від VVD, D66, GroenLinks, PvdA, більшість також включає 9 сенаторів партії CDA, яка офіційно проти прийняття угоди, а також 3 сенатори від партії CU, яка також офіційно не підтримує ратифікацію угоди. Цієї більшості буде достатньо для успішного голосування через тиждень.

Лідер CDA в Сенаті Елко Брінкман також додав, що позиція його фракції може відрізнятися від думки колег по партії в Нижній палаті парламенту. Це не є проблемою, оскільки Сенат проводить власну оцінку ситуації і буває так, що оцінки двох палат відрізняються.

Таким чином, ймовірно наступного тижня 48 членів проголосують "за" і 27 - "проти" ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко розраховує на якнайшвидше завершення ратифікації Угоди про асоціацію України з ЄС Нідерландами.

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ