Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сенаті США домовились про санкції проти Росії і "запобіжник" для Трампа

Сенат США досяг кінцевої політичної згоди щодо масштабного двопартійного законопроекту про введення нових фінансових санкцій проти Росії та обмеження здатності президента Трампа скасувати існуючі без рішення Конгресу. Голосування проекту закону має відбутися ближчими днями, повідомило авторитетне видання The Hill.

"Він (законопроект. – Ред.) є настільки всеосяжним, наскільки ми могли його зробити таким", - наводить видання слова сенатора-республіканця Боба Коркера, який зробив свою заяву одразу після того, як лідер більшості Мітч Макконнелл зареєстрував угоду.

Раніше повідомлялося про очікування кінцевого рішення щодо реєстрації та винесення на голосування документа.

Остаточна політична домовленість була досягнута після більш як тижневих суперечок, що тривали і в позаробочий час у верхній палаті Конгресу США, щодо того, яким чином покарати Росію і обмежити президента в праві послабляти санкції.

Законопроект передбачає запровадження нових обмежень проти РФ, у тому числі за "зловмисну кібер-активність" Москви, а також проти осіб, причетних до постачання зброї уряду сирійського президента Башара Асада та посадовців, пов'язаних із російським розвідувальним і оборонним секторами. Документ також надає Конгресу від 30 до 60 днів (залежно від парламентських канікул у серпні) на поглиблений розгляд питання про потенційне блокування Трампа від скасування або послаблення санкцій проти Росії. З іншого боку, документ дозволятиме адміністрації Трампа запровадити нові секторальні санкції щодо російської економіки.

За прогнозами, голосування законопроекту має відбутися цього тижня. При цьому відзначається значне зрушення в головному законодавчому органі США після того, як провідні республіканці остаточно погодилися з необхідністю такого кроку.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ