Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У серпні буде додатковий призов у Нацгвардію

У серпні відбудеться додатковий призов на строкову службу до Національної гвардії України. Про це сьогодні, 18 липня, під час брифінгу розповів Львівський обласний військовий комісар підполковник Олександр Тіщенко, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото з Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння.

За словами Олександра Тіщенка, були внесені часткові зміни до указу Президента про призов на строкову військову службу.

«Будуть призвані юнаки віком від 20 до 27 років, але лише до Національної гвардії України. Кількість на Львівську область не велика – це 53 особи. Юнаки будуть служити лише у Львові, тут є дві частини Нацгвардії», - сказав Олександр Тіщенко.

Він наголосив, що в зону АТО їх не відправлятимуть. Служитимуть юнаки 1,5 роки.

«Щодо проходження служби - нічого не змінено. Усі пільги та виплати зберігаються. Був недобір до Національної гвардії, тому внесли зміни, і зараз призивають 1000 чоловік з цілої України. Це на кожне оперативне командування по 250 чоловік», - пояснив військовий комісар.

Розпочнеться призов 8 серпня, а вже 9-10 серпня призовників відправлятимуть до частин.

«Львівська область вже має цих людей. Усіх викликати не будемо. Є люди, які самі захотіли йти до Національної гвардії. Наряд вже відібраний, чекаємо осіннього призову. Там буде трохи складніше», - сказав Олександр Тіщенко.

Він також додав, що додатковий призов не пов'язаний із подіями на Донбасі: «Це ні з чим не пов’язано, просто підняли замовлення і треба строковиків для Нацгвардії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ