Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У серпні найбільший стрибок зробили ціни на всі види м’яса

"Серпень не став місяцем, коли б українці могли відпочити від зростання цін. За місяць стали дорожчими більше 70% продуктів, які раніше відносили до соціальних. Але найбільший стрибок зробили ціни на усі види м’яса. Раніше тваринний білок багато хто отримував завдяки курячим яйцям, але враховуючи те, що вони також пішли до гори, багатьом приходиться міняти раціон", про це на своїй сторінці на ФБ написав депутат у об'єднання "Самопоміч", генеральний директор Української асоціації постачальник торговельних мереж.

"Свинина додала 3,3 грн. на одному кілограмі, сало – 3 грн., куряча тушка – 2,2 грн., а яловичина – 1,5 грн. Курячі яйця стале менш доступнішими одразу на 6,8 грн. На кінець серпня кілограм свинини в середньому по Україні коштував 101,3 грн., сала – 51,3 грн., курячої тушки – 54 грн., а яловичини – 108,6 грн. Ціна на яйця встановилась на позначці 16,8 грн.

А от що дешевшало, то це, звісно, овочі. Відзначимо здешевлення цибулі одразу на 3,6 грн., моркви – на 3,2 грн., капусти – на 2,7 грн., буряку – на 1,3 грн., картоплі – на 70 копійок на кілограмі. Відтепер, цибуля у середньому коштує 6,9 грн., морква – 7,9 грн., капуста – 6,1 грн., буряк – 4,8 грн., картопля – 6,9 грн. за кілограм.

Сьогодні Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про можливість знизити ціни на м'ясо. Об’єктивно це можливо насамперед по курятині, зростання якої в ціні має мало економічних підстав. По свинині та яловичині ми імпортозалежні, а світова ціна на м'ясо не знижується. Тому чекаємо позитивних змін. Нарешті голова Уряду приділив увагу споживчому ринку", - написав Alexey Doroshenko.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ