Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Севастополі відреагували на заборону радянської символіки у Львові

На офіційному сайті Севастопольської міської державної адміністрації вивішено офіційну позицію її голови Володимира Яцуби щодо рішення Львівської міської ради – заборонити "окупаційну символіку – символіку СРСР, комуністичну и нацистську на території міста Львова".

Яцуба, зокрема, сказав: «Питання використання або не використання у святкових заходах прапорів і державної символіки колишнього Радянського союзу, а також «Прапора Перемоги» не входять до компетенції обласних рад і, тим більше, ультранаціоналістичної партії «Свобода». Це прерогатива Верховної Ради, яка підтримала наших ветеранів, побажали зустрічати 9 травня під прапором Перемоги, прапором, яке гордо розвивався над поваленим Рейхстагом!

Під прапором Великої Перемоги через всю країну і Європу пліч-о-пліч прокрокували і українці, і росіяни, і татари, і грузини ... Вони проливали свою кров, віддавали свої життя, в тому числі, і за Львів!

І коли представник «Свободи», пан Любомир Мельничук говорить про людей, «які пам'ятають кожен квадратний метр бруківки, покритий кров'ю українців ...», він відверто лукавить. Цю бруківку залили кров'ю не радянські воїни і навіть не НКВС, а його «брати» з каральних дивізій СС «Галичина» і «Нахтігаль». Ці каральні батальйони формувалися фашистами з числа зрадників, бандитів і запеклих негідників. Це вони у Львові розстрілювали і вішали на балконах знаменитого Львівського оперного театру своїх же - українців і євреїв! Це вони розстрілювали радянських солдатів, які визволяли Батьківщину від коричневої чуми. І підтвердженням моїх слів може служити недавня подія в сусідній Польщі, де на розгляд парламенту винесено питання про прирівнювання ОУН УПА до фашистської організації.

Спроби виправдати сьогодні фашистських прихвоснів, зрадників тим, що вони, нібито, боролися за незалежність України, звучать зовсім непереконливо! Більше 20 років Україна - окрема, абсолютно незалежна держава: немає «Совєтов», Сталіна, НКВД ... За що ж «Свобода» і їй подібні борються сьогодні? Що поганого зробили їм ветерани - солдати Великої Перемоги, які звільнили світ від Бухенвальда й Освенціма, від газових камер і печей, які подарували життя і надії мільйонам людей?...».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ