Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У «Шевченківському гаю» експонують хату з майбутнього?

У Музеї народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького («Шевченківський гай») експонують хату з села Крайниково Хустського району Закарпатської області. Інформаційна таблиця на хаті містить суперечність у датуванні. Про це Гал-інфо повідомили відвідувачі музею.

Фото - Гал-інфо.

Українська версія тексту на інформаційній таблиці повідомляє, що хата з с. Крайниково датується кінцем ХІХ ст. Натомість англійська версія тексту повідомляє, що хата датується кінцем 21 ст.

Довідка.

Будівля споруджена в кінці ХІХ ст. В плані складається з житлового приміщення і комори-кухні, які мають окремі входи з галереї, яка тягнеться під продовженням даху вздовж фасадної стіни.

Хата зрубної конструкції, стіни складені з дубових DSC6713плах, які зовні і всередині тиньковані і оброблені глиною з соломою і побілені. В інтер”єрі напроти вхідних дверей – піч, а праворуч від неї ліжко, на якому багато подушок у вишитих наволочках, на жердці – ткані рушники, жіночі сорочки, лейбики. У коморі, пристосованій під кухню, крім великої плити та стола-скрині, знаходиться скриня на продукти, деякий посуд.

Дах чотирисхилий, покриття – гонта.

Загальні розміри будівлі:  8х5,2м.

До музею хата перевезена в 1976 році

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ