Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У "Шевченківському гаю" планують будівництво на 24,3 млн грн.

Негайне будівництво «Візит-центру» у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай) недоцільне до повної реставрації усіх музейних об’єктів. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук заявив керівник фракції «Народний контроль» у Львівській міській раді Валерій Веремчук.

Він зазначив, що це стало ідею «фікс» для дирекції музею.

«За даними системи Prozorro, уже стартував тендер на визначення підрядника для будівництва об’єкту. Очікувана вартість робіт – 24,3 млн грн. Я категорично проти цього! Тож закликатиму колег-депутатів, міського голову не погоджувати виділення грошей на «Візит-центр». Доки не будуть врятовані всі архітектурні пам’ятки у «Шевченківському гаю», витрачати десятки мільйонів на об’єкт, де більшу частину площі відведено під заклади харчування і розваги – злочин. І перед нашими предками, і перед майбутніми поколіннями!

Цинізму ситуації додає і те, що вже кілька місяців активно шукаємо кошти на реставрацію архітектурних пам’яток. Нагадаю, що лише після широкого розголосу проблеми із бюджету розвитку Львова виділили 2 млн грн. на найбільш критичні об’єкти музею. Є інформація, що зараз – після запиту мого колеги у ВРУ Дмитра Добродомова – розглядається можливість скерувати ще 3 млн грн. із держбюджету на відновлення пам’яток. Утім цих грошей не вистачить, аби зробити навіть половину із необхідного. Тож про які 20 млн на «Візит-центр» може зараз бути мова?!», - написав Валерій Веремчук.

Руїна «Шевченківського гаю»: за 20 років знищено 60% об’єктів

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, у березні в унікальному Музеї народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького, що у Львові, за рішенням науково-методичної ради музею знищили музейний об’єкт – хату зі с. Шилівці Хотинського району Чернівецької області (споруджена в кінці ХІХ ст.), яка експонувалася в секторі «Буковина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ