Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Шевченківському гаю відбудуться Андріївські вечорниці

Сьогодні, 12 грудня, у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького відбудуться два заходи, присвячені празнику Андрія. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

О 14.30 у хаті із с. Шандровець розпочнеться майстер-клас із реконструкції «Бойківських вечорниць на Андрія», який організовують Львівське товариство «Бойківщина», Музей, Кафедра музичної фольклористики (Львівська музична академія імені Миколи Лисенка), Кафедра української фольклористики імені академіка Філарета Колесси та Кафедра етнології (Львівський університет імені Івана Франка). Цей захід модеруватимуть автохтонні носії з Бойківщини. На вечорницях  лунатимуть приспівки, пісні, ладканки і навіть вівкання, і звісно, дівчата ворожитимуть на майбутню долю.

Дещо пізніше, з 18.00 до 21.00, Музей спільно зі Соціальним відділом Студентської ради міста Львова та Громадською організацією «Обереги» проведуть “Вечорниці на Андрія”, спеціально організовані для студентів львівських вишів. Хлопці матимуть змогу випробувати силу, кмітливість, вправність, пройдуть обряд посвяти у парубоцтво, візьмуть участь у майстер-класі із виготовлення об’ємних виробів із соломи (великі солом’яний бик та баран). Дівчата зможуть «зазирнути у майбутнє», поділитися таємницями, навчитися ремесел - ткацтва, валяння вовни, взяти участь у майстер-класі із пов’язування хустки.

«Ми раді, що Музей живе, Музей розвивається, що до нас приходять студенти, які вивчають і шанують народну культуру. Для нас цінною є будь-яка співпраця, яка скерована на покращення і розвиток Музею, на його оживлення, де гармонійно поєднуються матеріальна і духовна культура», - зазначає директор Музею Роман Назаровець.

Детальна інформація про заходи — на сайті та на офіційній ФБ сторінці Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ