Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У школах Дрогобиччини проводять профілактичний «Урок з поліцейським»

Як повідомили Гал-інфо в Головному управлінні Національної поліції у Львівській області, у школах Дрогобиччини з учнями проводять профілактичний «Урок з поліцейським».

Всеукраїнський захід відбувається з метою недопущення вчинення неповнолітніми та відносно них правопорушень.

Правоохоронці розповідають учням про законодавство України, зокрема про важливі для дітей розділи Сімейного, Цивільного, Адміністративного, Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України. Наголошують, що у них є право на особисту безпеку і належні умови життя, на захист від шкідливої пропаганди та інформації, від експлуатації, насильства і приниження.

Після лекції поліцейські проводять з дітьми правову вікторину. Відповідаючи на цікаві, а інколи й провокативні запитання, школярі закріплюють набуті знання.

Окрім цього, працівники ювенальної превенції спільно із службою у справах дітей перевіряють сім’ї, діти яких без поважних причин не приступили до навчання. У разі виявлення таких фактів з батьками проводиться профілактична робота щодо виконання ними своїх обов’язків по вихованню дітей.

Правоохоронці попереджають також власників і працівників торгівельних закладів, які реалізовують алкогольні напої та тютюнові вироби, про заборону продажу неповнолітнім відповідних товарів. І нагадують, що за скоєне Законом передбачена відповідальність згідно статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ