Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Школі журналістики на Погулянці – день відкритих дверей

Школа журналістики Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, яка виховала не одне покоління професіоналів, проводить набір слухачів віком 14-16 років. За час навчання кожен учень зможе створити кілька десятків індивідуальних та командних проектів і журналістських матеріалів, серед яких статті, теле- та радіосюжети, інтернет-проекти, журнали. Про це повідомили у Школі журналістики ЦТДЮГ.

Мета школи – випускати людей, які будуть змінювати українську журналістику і сформують команду молодих професіоналів з новим мисленням та особистою громадянською позицією, які своєю роботою зможуть вплинути на долю нашої держави. Школа покликана навчати нове покоління професійних журналістів, здатних формувати та розвивати галузь медіа й масових комунікацій.

В школі журналістики вивчають основи журналістики (нові медіа), практичну журналістику, тележурналістику, інформаційні технології, літературне редагування, психологію, що дозволить слухачам отримати базові знання і навички в різних сферах роботи журналіста.

«Ми продовжуємо системно й відповідально виконувати свою місію – творимо сьогодення та майбутнє української журналістики. Слухачі тут не зазубрюють нікому не потрібні речі. Навчання тут ніби й навчанням назвати важко, це радше – інтелектуальні розваги», – розповіли у школі.

На заняттях учні дізнаються про свободу слова, правила комунікації та стилістики в он-лайні, що таке блогінг, соціальні мережі в журналістиці, тенденції розвитку нових медіа; отримають практичні навики з написання новин, статей, репортажів. Також слухачі навчаться проводити журналістське розслідування, писати інтерв’ю, вдало формувати ключове повідомлення у ЗМІ.

Під час навчання слухачі відвідують редакції і прес-конференції, пишуть матеріали, які друкуватимуть у «Віснику Погулянки», а також у львівських ЗМІ. Тому учням бажано мати цифровий фотоапарат, диктофон або інший пристрій, що дозволяє записувати мову.

Після закінчення Школи випускники отримають свідоцтво, яке є документом про освіту державного зразка.

Для того, щоб потрапити у Школу журналістики, потрібно подати заявку на вступ і прийти на співбесіду. День відкритих дверей відбудеться 18 вересня 2016 року о 14.00 за адресою: Львів, вул. Вахнянина, 29, каб 304. Тел.: (032)275-05-00, 0973127389.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ