Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У сквері Батуринському спорудять Пам’ятний Хрест воїнам, що віддали життя за Україну

У минулі вихідні на вул. Клепарівській, 30 біля Військового Храму Стрітення Господнього влаштували велику спільну толоку. У сквері та поруч із церквою облагородили територію, висадили озимі дерева та кущі, встановили лавки та майже завершили встановлення меморіалу.

Довкола ідеї встановлення Пам’ятного хреста згуртувалося більше десятка громадських організацій Львова. Роботи зі спорудження тривають кілька тижнів.

«Це вже друга така велика толока, ми її приурочили до відкриття та освячення Пам’ятного Хреста воїнам, що віддали свої життя за Україну, яке відбудеться 14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці. Я дуже пишаюся тим, що мав нагоду долучитись до цієї спільної праці і як меценат, і як учасник толок, зміг допомогти будівельними матеріалами», - розповів голова ГО «Громадська надія» та співорганізатор толоки Віталій Свіщов.

На толоці встановили зо півдесятка нових охайних лавок, посадили дерева, прибрали територію і підготували площадку, на якій стоятиме меморіал.

«Ми посадили дерева не притаманні цьому скверу. Бук, граб, модрина. Тобто поновили колекцію скверу. Але їх дуже часто люди крадуть. Я не знаю, скільки років має пройти, щоб вони змінились і перестали красти», - бідкається один із учасників толоки, представник ГО «Еко-Захист» Орест Залипський.

У толоці взяли участь місцеві родини та активісти, Ватерпольний Клуб «Динамо Львів», Спортивний Клуб «Юніон», Шевченківська районна організація ветеранів України м. Львова, ГО «Еко – Захист».

Організували масову толоку ГО «Громадська надія», БФ «Патріот Львів», ГФ «Патріот», Військовий Храм Стрітення Господнього, УСУ «АТО», Національний Корпус, ГО «Розвиток Громади» та Міська спілка ветеранів Афганістану.

«Ми ударно  тут працюємо і попрацювали вже, на свіжому повітрі, з молоддю, з дітьми. І ми самі помолоділи душею, настрій у нас чудовий.  Запросили нас наші друзі, ГО «Громадська надія», - розповіла представниця ветеранської організації Шевченківського району Львова Лариса Єрьомчева.

Ініціатива встановлення Пам’ятного хреста належить Ігорю Коцюрубі – голові БФ «Партіот».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ