Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У соборі Святого Юра у річницю смерті Митрополита Андрея Шептицького вірні молилися за його прославу

В Архікатедральному соборі Святого Юра, у крипті якого спочивають тлінні останки Митрополита Андрея Шептицького, сьогодні, 1 листопада 2006 року, відслужили Божественну Літургію. Миряни та духовенство спільно молилися за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея. Про це повідомляє прес-секретаріат Глави УГКЦ.
Як зазначають у прес-секретаріаті, саме сьогодні, 1 листопада 2006 року, минуло 62 роки з дня смерті Митрополита Андрея Шептицького, Глави Української Греко-Католицької Церкви. З цього приводу у родинному селі Шептицьких – Прилбичах (Яворівський район) Архієрейську Божественну Літургію у співслужінні з численним духовенством відслужив Високопреосвященний Владика Ігор (Возьняк), Архієпископ Львівський. Цього ж дня у багатьох храмах УГКЦ в Україні і за кордоном підносилась подячна молитва Господові за вірного Його слугу – Митрополита Андрея.
Божественна Літургія у Львові завершилася спільною молитвою за прославу Митрополита Андрея. Після закінчення богослужіння у Святоюрській крипті, біля домовини Слуги Божого Андрея Шептицького, вірні підносили свої молитви і просили про щедрі Божі ласки через заступництво великого Митрополита.
«Митрополит Андрей – це визначна постать не тільки в історії нашого народу, а взагалі ХХ століття, – сказав Блаженніший Любомир, Верховний Архієпископ Києво-Галицький, в один з поминальних днів. – Ми сходимося не тільки для того, щоб його згадати, а й щоб вчитися від цього душпастиря, пророка, Мойсея нашої Церкви... Ми повинні від нього вчитися постійної готовності у будь-яких обставинах, жертвуючи собою, допомагати своїм братам». Та головний акцент Глава УГКЦ поставив на чесноті Митрополита Андрея, яка особливо потрібна кожному з нас у сучасних обставинах – правдомовності і відстоюванні правди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ