Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У співфінансуванні з мешканцями Львів втілить 18 проектів

Цього року в рамках проекту «Громади в дії» у Львові буде втілено 18 проектів у співфінансуванні з мешканцями. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Проект «Громади в дії» здійснюється Інститутом міста за фінансування Програми ЄС «Neighbourhood Civil Society Facility 2012 and Non-State Actors and Local Authorities in Development (NSALA) 2012 and 2013».

Як повідомили в Інституті міста, визначено 18 ідей, які були ініційовані мешканцями мікрогромад та розроблені спільно з архітекторами проекту, будуть реалізовані цього року. До розроблення даних проектів активно долучилися мешканці районів, не тільки ідейно, але й фінансово.

«Завтра, 14 березня, відбудеться прес-конференція, на якій ми представимо проекти, які будуть реалізовуватися цього року у Львові в рамках проект «Громади в Дії». До обговорення і представлення будуть залучені представники мікрогромад, координатори проекту, які доклалися до розроблення і фінансування даних ініціатив, адже понад 390 тис грн. становить дофінансування від мешканці мікрогромад. Зазначимо, що сума дофінансування є різною для кожної із громад - все залежить від складності ідеї/проекту. Отож, 30% вартості проекту дофінансовують  мешканці, а 70% фінансує ЄС», - розповіли в Інституті міста.

Довідка.

Проект «Громади в дії» має величезну додану вартість для розвитку Львова та підсилення спроможності громадянського суспільства, адже уся діяльність в рамках проекту спрямована на максимальне згуртування мешканців міста у різних районах з метою вирішення локальних проблем спільно з адміністрацією міста та реалізацію проектів з покращення громадських просторів.

Окрім того, окремий напрямок проекту присвячений вдосконаленню існуючих механізмів співпраці між Львівською міською радою та мешканцями міста, а саме реформування конкурсу соціально-культурних проектів, створення профільних громадських рад при управліннях ЛМР, реформування механізму громадських слухань та напрацювання механізмів делегування суспільних послуг громадським організаціям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ