Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі Клименка про розкрадання 3 мільярдів знищено докази, – ЗМІ

У справі про махінації на 3 мільярди у Міндоходів часів Олександра Клименка знищені докази. Про це пише "Перша інстанція" з посиланням на ухвалу Печерського райсуду Києва.

Як випливає з документа, в банку "Капітал" був пошкоджений серверний диск, на якому ГПУ сподівалася знайти підтвердження незаконного відшкодування ПДВ під прикриттям Клименка фіктивним структурам "Мегатерій", "Газіновація" і "Ексімтех" у 2012 – 2013 рр.

За версією слідчих, у документах податкової звітності фірм була відображена псевдовідгрузка товарно-матеріальних цінностей і послуг 40 "одноденок" на 16 млрд. гривень.

Слідство вважає, що топ-чиновники міністерства змусили районних податківців Києва без належних перевірок затвердити відшкодування ПДВ компаніям, "виконуючи незаконне розпорядження голови (Клименка – ред.)".

ГПУ підозрює, що в схемі брали участь керівники банку "Капітал", в якому розміщувалися рахунки компанії "Ексімтех" і її партнерів-"одноденок".

ГПУ вимагала від банку надати інформацію про ці операції, але "Капітал" відповів, що всі дані втрачені через затоплення серверної 14 лютого 2014 року.

Нібито диск, що містить файлову групу, вийшов з ладу, а бази даних за період з 1 січня 2012 року по 21 грудня 2013 року нібито втрачені.

Як відомо, акціонером банку "Капітал" є син покійного донецького бізнесмена Євгена Щербаня Руслан Щербань, який був одним з головних "свідків", коли вбивство Щербаня намагалися повісити на Юлію Тимошенко.

20 липня "АКБ "Капітал" віднесли до категорії неплатоспроможних, НБУ ввів у банк тимчасову адміністрацію.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ