Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У справі ЗНО потрібен вирок суду, - Лілія Гриневич

Рішення про відрахування студентів, результати ЗНО яких, за даними ГПУ, були завищені, має ухвалюватися тільки після вироку суду. Таку позицію висловила міністр освіти та науки Лілія Гриневич у розмові з журналістами, повідомляє освітній портал.

«Я вважаю, нам треба дочекатися результатів розслідування, слухання їх у суді. І лише за вироком суду ми можемо говорити про те, хто відповідно має бути відрахований. Лише за звинуваченнями організаційних чи адміністративних висновків приймати ми не можемо», - сказала Гриневич.

Вона зазначила, що МОН не уповноважено відраховувати студентів з вищих навчальних закладів.

«Для відрахування студентів є ціла низка причин, вони виписані в законі про вищу освіту. Треба дізнаватися точно, з яких причин були відраховані ці студенти (ГПУ повідомила, що за результатами перевірки вже було відраховано 26 студентів, які подали недостовірні дані про результати ЗНО, - ред.), бо можлива ситуація, коли це збігається. Але в будь-якому разі кожна людина, яка відрахована до прийняття рішення суду, теж має право відстоювати свої інтереси в суді», - наголосила міністр.

Підсумки ЗНО 2016 засвідчили нерівність в доступі до якісної освіти між містом і селом

За її словами, у 2016 році були зроблені всі необхідні кроки, щоб запобігти втручанню у бази даних УЦОЯО.

«Вже під час тестування 2016 року ми відпрацювали модуль захисту бази даних від несанкціонованого втручання. Робота з побудови системи безпеки та захисту даних УЦОЯО достатньо тривала та багатоступінчата. Але ми почали саме з того модуля, який стосується баз результатів ЗНО. Тому цього року не було можливості робити будь-які маніпуляції з результатами зовнішнього незалежного оцінювання», - сказала міністр.

Як писало Гал-інфо, Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно керівників Українського центру оцінювання якості освіти. 

Також Генеральною прокуратурою України забезпечується поновлення прав потерпілих, за наслідками чого вже відраховано 26 студентів, що подали недостовірні дані про результати ЗНО та відповідні документи направлено до вищих навчальних закладів ще стосовно 174 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ