Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У США назвали умови надання Україні 500 млн дол. допомоги в сфері безпеки

Допомога США буде надаватись за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору України. Про це заявив сенатор-республіканець Роб Портман у коментарі до поправки в законопроекті про національний оборонний бюджет США на 2018 фіскальний рік, що передбачає збільшення допомоги в сфері безпеки для України, передає УНН з посиланням на Голос Америки.

"Допомога США буде надаватись за умови прогресу в ключових реформах оборонного сектору України, включаючи введення цивільного контролю за військовими, співпрацю та координацію з парламентським наглядом за військовими, покращення системи забезпечення та управління запасами та безпеки чутливих іноземних технологій", - цитує видання Р.Портмана.

Законопроект передбачає надання 500 мільйонів доларів США допомоги в сфері безпеки, включаючи летальне та нелетальне устаткування, навчання та технічну допомогу.

Це вперше, коли законопроект дозволяє надавати допомогу для посилення військово-морської спроможності України, які значно погіршились після захоплення Криму Росією, заявив Р.Портман.

"Якщо російська агресія на сході України продовжиться і якщо Росія продовжить використовувати технології гібридної війни, такі як пропаганда та дезінформація, для США та НАТО дуже важливо надавати постійну економічну, політичну та військову підтримку, щоб Україна забезпечила своє демократичне майбутнє. Незалежна Україна є ключовим елементом не тільки Східної Європи, але зачіпає і ширші інтереси США в регіоні та поза ним", - вказав сенатор.

Р.Портман розкрив деталі поправки до законопроекту щодо України. Зокрема, кошти передбачено на два роки, щоб у міністерства оборони США та державного департаменту був час на їх виділення та освоєння.

Також детально описані умови надання допомоги та методології для засвідчення прогресу України в інституційних оборонних реформах. Ключові цілі включатимуть покращення забезпечення, управління запасами, покращення безпеки приватної чи закордонної оборонної технологій.

Передбачено додавання повітряних та берегових оборонних радарів, мінних та протимінних можливостей, прибережних та берегових можливостей. Ці доповнення відповідають найбільш нагальним потребам українських військових в протитанковій зброї, захищеному зв’язку та контр-артилерійських радарах.

Полегшується можливості використовувати допомогу США для покриття медичних та інших витрат, пов'язаних з турботою про українських службовців, медичного навчання та підтримки українців, йдеться у коментарі сенатора.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ