Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У США пограбували власника найбільшої колекції, присвяченої "Зоряним війнам"

Власник найбільшої колекції трофеїв із "Зоряних воєн" заявив, що його пограбував один із близьких друзів. Про це пише The Guardian.

Стів Сансвіт, керуючий ранчо "Обі-Ван" (музей, присвячений кіносазі) в Петалумі, Каліфорнія, повідомив, що з 2015 по 2016 рік з його колекції зникло від 120 до 130 примірників вартістю $200 тис.

Сансвіт стверджує, що за пограбуванням стоїть його колишній друг, 45-річний Карл Едвард Каннінгем зі штату Джорджія, який нерідко бував у нього вдома. Багато з колекційних предметів Каннінгем перепродав, про що Зак Тан - один з торговців такими речами - повідомив колекціонеру трофеїв із "Зоряних воєн" Філіпу Вайсу. У підсумку Вайс дійшов висновку, що фігурки були вкрадені з ранчо "Обі-Ван" Сансвіта.

У зв'язку з крадіжкою Сансвіт закликає всіх фанатів кіноепопеї допомогти йому повернути колекційні предмети. Він опублікував повідомлення з деталями злочину на своєму сайті і просить звертатися до нього з приводу зниклих речей на email [email protected].

Актор Марк Гемілл, який прославився своєю роллю джедая Люка Скайвокера в кіноепопеї "Зоряні війни", у своєму Twitter закликав Сансвіта опублікувати список зниклих речей, щоб "захистити потенційних жертв від придбання товарів.

Колекція Сансвіта налічує понад 300 тис. предметів, що якось пов'язані з фільмом. Це костюми, фігурки, копії космічних кораблів і іншої атрибутики "Зоряних воєн".

Нагадаємо, що наприкінці квітня стала відома дата виходу дев'ятого епізоду "Зоряних воєн". Фільм стане заключним у третій трилогії, його назва поки що невідома.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ