Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У США поширюється паразитоз, що спричиняє порушення в мозку людини

Симптоми включають в себе головний біль, лихоманку, блювоту, нудоту, а також параліч м'язів кінцівок, - УНІАН.

Американські дослідники виявили, що щурячий легеневий хробак Angiostrongylus cantonensis поширився на п'ять округів штату Флорида.

Вчені вважають, що розширення ареалу проживання паразита пов'язано з глобальним потеплінням і в майбутньому більше людей стане жертвами ангиостронгилезу — ураження мозку гельмінтом.

Людина заражається A. cantonensis, коли вживає сире м'ясо молюсків, ракоподібних або жаб. Потрапляючи в мозок, черв'як викликає менінгоенцефаліт, що призводить до порушення роботи центральної нервової системи, а у важких випадках — до смерті. Личинки зазвичай гинуть, проте навколо них утворюються ділянки некрозу мозкових тканин.

Симптоми включають в себе головний біль, лихоманку, блювоту, нудоту, а також параліч м'язів кінцівок. У 2017 році лікарі підтвердили 16 випадків заражения людей гельмінтами на Гавайських островах, хоча до цієї епідемії за останні 20 років у цьому регіоні було лише два випадки ангіостронгілезу. A. cantonensis виявили також у штатах Каліфорнія, Алабама, Луїзіана і Флорида.

У ході життєвого циклу личинки легеневого хробака потрапляють в проміжних господарів — равликів, які поїдаються щурами. В організмі гризунів гельмінт продовжує свій розвиток.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ