Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Старому Самборі «Наша Україна» закликала НРУ покаятись і не «тушкуватись»

У Старосамбірській районній раді НРУ готує «тушковану» коаліцію. Про це сьогодні, 12 листопада, в коментарі Гал-інфо повідомив голова районної партійної організації «Наша Україна» Микола Цепенда.

«Районна партійна організація «Нашої України» не буде підтримувати кандидатуру від НРУ Володимира Горбового на посаду голови районної ради»,- заявив Микола Цепенда.

Таке рішення ради осередку партії він пояснив так: «Коли була виборча кампанія, то Володимир Горбовий напряму активно співпрацював з непатріотичними політичними силами, такими як Партія регіонів, «Справедливість», «Відродження» і рядом інших цікавих партій. Таку співпрацю підтверджує і той факт, що у «Нашої України» з 240 кандидатур до ДВК потрапило тільки 33 представники і то на малі дільниці, аналогічна ситуація була й у інших партій, однак НРУ мав представництво в кожній дільниці».

«Ми знаємо, що завтра на 12.00 повинні відбутися збори голів фракцій з метою формування більшості, однак на ці збори не була запрошена, а ні «Наша Україна», а ні ВО «Свобода», а ні «Фронт змін», а ні «Собор», тому можна тільки уявити хто і як буде формувати цю більшість», - висловив сумнів Микола Цепенда.

Він також додав: «Якщо Володимир Горбовий покається, то ми готові спробувати співпрацювати, адже НРУ - це організація патріотична і свого часу зробила дуже багато для нашої країни, з урахуванням цього ми готові пробачити його помилки. Наголошу, таке рішення ради районної організації партії».

«Всього депутатський корпус Старосамбірської районної ради становить 88 депутатів з тією розстановкою сил, яка є зараз НРУ об’єднавшись із Партією регіонів та здобувши певні «тушки», зможуть сформувати необхідну більшість, а саме 54 депутати», - зазначив Микола Цепенда.

Голова Старосамбірської партійної організації ВО «Свобода» Богдан Морохівський в коментарі Гал-інфо повідомив, що фракція «Свободи», яка в раді має 10 депутатів теж не підтримуватиме кандидатуру рухівця, адже вони мають інформацію про те, що йдуть перемовини НРУ з Партіїю регіонів.

«Наша політична сила в першу чергу підпорядковується ідеології та центральній позиції партії, а вона абсолютно заперечує будь-яку співпрацю «Свободи» з Партією регіонів. Ми також знаємо, що завтра відбудуться збори голів фракцій, можливо, там буде присутній представник від «Свободи», але в жодне об’єднання чи коаліцію з Партією регіонів ми не вступатимемо», - повідомив Богдан Морохівський.

Він також зазначив, що факт співпраці представників НРУ та провладної партії став зрозумілим на виборах: «Ми бачили всі ті фальшування на шкоду нам і на догоду партії влади та її сателітів, в тому числі й НРУ. Ми подавали 96 кандидатів на члени ДВК, натомість отримали представництво в цих структурах спочатку, аж в одного, а згодом через суд ми добилися представництва в 26 чоловік, тоді коли НРУ мав представників у кожній ДВК».

«Ми готові об’єднуватися з усіма націонал-демократичними партіями. Треба розуміти, що на такому місцевому рівні велика політика відступає, адже тут має місце політика господарювання. Також ми готові ситуативно голосувати за ті рішення, які покращать добробут наших громадян», – зазначив Богдан Морохівський.

Додамо, за інформацією Гал-інфо, з 88 депутатів нової Старосамбірської районної ради, 31 депутат прихильно ставиться до В. Горбового, а 23 - до адміністрації, решта – у своєрідній опозиції.

Фото tsn.ua.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ