Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У столичному пункті обміну валют виявили фальшиві долари

До Печерського управління поліції Києва надійшло повідомлення від касира обмінного пункту: щойно невідомий спробував обміняти 100 американських доларів на гривні. Іноземна купюра мала явні ознаки підробки. Правоохоронці опитали 23-річного хлопця, який приніс гроші на обмін. Проводиться перевірка. Про це інформує відділ комунікації ГУ НП України в місті Києві.

На місце виїхала слідчо-оперативна група. У ході відпрацювання отриманої інформації працівники поліції опитали 23-річного юнака, котрий намагався обміняти гроші. За його словами, напередодні він придбав іноземну валюту через оголошення в Інтернеті, заплативши за американську купюру 2650 гривень. Про те, що гроші фальшиві, дізнався від касира «обмінника».

Правоохоронці проводять відповідні заходи щодо встановлення особи, причетної до підробки вилучених коштів. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Особі, яка порушила чинне законодавство, загрожує до семи років ув’язнення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ