Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У столиці презентували найсучасніший український реанімобіль

Сьогодні в Міжнародному виставковому центрі в м. Києві компанією «ВіДі Юнікомерс» разом з «Віннер Імпортс Україна» було презентовано новий автомобіль екстреної медичної допомоги класу C (реанімобіль) на базі Ford Transit. З такими автомобілями Компанія планує приймати участь у державних та комерційних тендерах України.

Унікальною особливістю представленого реанімобіля є його комплектація. «Швидка» обладнана всіма сучасними медичними технологіями — транспортною платформою Life base виробництва Weinmann (має дефібрилятор, апарат штучної вентиляції легенів, систему моніторингу, розподільник кисню, кисневі балони, інгаляційну маску), унікальним вакуумним матрацом Easy Fix виробництва Germa (конструкція не тільки надійно фіксує пацієнта, а й дає вільний доступ до маніпуляцій з ним), ношами (каталкою) Ferno і приймальним пристроєм Stem (мають сертифікат crash 10g і гарантують безпеку пацієнта і членів бригади при ДТП), а також іншим обладнанням провідних світових виробників. Саме така комплектація представлена в європейських і відсутня в українських «швидких».

Основна відмінність «швидкої» на базі Ford Transit від тих машин, які зараз використовуються в Україні — збільшений простір медичного салону, що дозволяє медперсоналу комфортно і більш ефективно працювати. Функцію додаткової і дуже важливої зручності виконують і три режими освітлення (черговий, основний і додатковий), а також розміщення вентиляції та опалення уздовж всього салону. Все обладнання в даному автомобілі розміщено по всім стінкам салону, що дає рівномірне навантаження на вісь і збільшує термін експлуатації «швидкої».

Проте українські чиновники у виборі автомобілів для порятунку життів українців найчастіше керуються критерієм ціни, а не критерієм якості. Саме з цієї причини на наших дорогах їздить багато начебто нових автомобілів екстреної медичної допомоги, в яких не працює або не стабільно працює встановлене обладнання. Втім збій в обладнанні при реанімації пацієнта в більшості випадків закінчується летально.

На виставці Компанія «ВіДі Юнікомерс» також представила раніше розроблений «неонатальний» автомобіль на базі Peugeot Boxer для транспортування недоношених і новонароджених дітей високого перинатального ризику. Автомобіль оснащений інкубатором для новонароджених виробництва International Biomedical (пристосований для тривалого транспортування немовлят), транспортний апарат ШВЛ Leoni Mobile виробництва Heinen+Löwenstein, приймальний пристрій з гідропневматичним блоком (компенсує і гасить нерівності і дефекти доріг).

Такі машини з передовим сучасним обладнанням повинні бути в кожному перинатальному центрі 3 рівня і обласних лікарнях, щоб вчасно і ефективно надати допомогу новонародженим. Але в Україні парк «неонатальних швидких» вже давно не оновлювався. Більшість існуючих автомобілів для транспортування немовлят, не кажучи вже про обладнання в них, зношені і давно потребують заміни. При цьому у приватних лікарень, що надають послуги екстреної медичної допомоги, практично немає автомобілів для транспортування новонароджених.

Відомо, що в Україні кожен виробник «швидких» може комплектувати свій автомобіль обладнанням будь-якої якості. Компанія «ВіДі Юнікомерс» закликає інших виробників відмовитися від практики оснащення автомобілів екстреної медичної допомоги неякісним обладнанням, яке забирає не тільки бюджетні гроші, а й життя українців.

Ми дякуємо всім журналістам за те, що Ви прийшли на цей захід. Дуже шкода, що багато чиновників від медицини не знайшли час на те, щоб побачити сучасну «швидку», яку ще жодного разу не бачили в житті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ