Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У столиці судитимуть групу осіб, які катували, а згодом і вбивали людей

Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування стосовно банди, яка протягом тривалого часу викрадала, катувала мешканців столиці та у подальшому незаконно заволодівала їх житлом. За матеріалами ГПУ.

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, направлено до суду обвинувальний акт у справі так званих «чорних ріелторів» стосовно п’ятьох осіб, які обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст. 257 (бандитизм), ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 190 (шахрайство вчинене в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з корисливих мотивів) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до складу банди входила жінка-мешканка міста Києва та чотири її пособника, які раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини.

Так, у період з 2015 року по 2016 рік вказана організована група осіб, діючи на території міста Києва за схемою, що була розповсюджена у 90-х роках, відшукувала місцевих мешканців з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину.

Встановивши таку особу, злочинці незаконно її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води примушували до передачі їм документів на майно, з подальшим його переоформленням у нотаріуса.

Заволодівши майном потерпілого, організована злочинна група, діючи з метою приховати свої злочинні дії, а також запобігти зверненню особи із відповідною заявою до правоохоронних органів, вивозила жертву за межі м. Києва, де вчиняла над ним розправу шляхом вбивства.

У такий спосіб членами банди упродовж 2015-2016 років організовано та здійснено низку тяжких та особливо тяжких злочинів пов’язаних із незаконним заволодінням житлом та майном жителів м. Києва.

Нагадаємо, вказаних осіб затримано безпосередньо під час контрольованої з боку правоохоронних органів операції з викрадення людини у травні 2016 року.

Довідково: за вчинення зазначених кримінальних правопорушень зазначеним особам загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ