Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Надзвичайні події

У Стрию двоє дівчат-підлітків отруїлись алкоголем

В Стрию протягом тижня двоє неповнолітніх дівчат отруїлися алкоголем. Поліцейські встановлюють, за яких обставин і де підлітки придбали спиртні напої, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

До Стрийського відділу поліції 29 жовтня надійшло повідомлення з лікарні про те, що каретою «швидкої допомоги» до них доставлено 16-річну жительку райцентру. Медики діагностували у неї алкогольне отруєння.

«Дівчина навчається в одній з місцевих шкіл. Наразі ми встановлюємо, де і за яких обставин вона придбала та вживала алкоголь, триває перевірка», - розповіла старший інспектор ювенальної превенції сектору превенції Стрийського відділу поліції старший лейтенант поліції Юлія Огородник.

Поліцейська зазначила, що за законом продавець, коли є сумнів щодо повноліття покупця алкогольних чи тютюнових виробів, зобов’язаний попросити пред’явити документ, який підтверджує його вік.

За чотири дні до цього випадку в місцеву лікарню потрапила ще одна неповнолітня, яка знаходилась у стані алкогольного сп’яніння. Під час перевірки з’ясувалося, що 15-річна студентка одного з місцевих училищ вживала слабоалкогольний енергетичний напій. Матір дівчинки притягнуто до відповідальності за ч.1 ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Нагадуємо, згідно ч.2 ст.156 Кодексу України про адміністративні правопорушення за продаж пива, алкогольних, слабоалкогольних або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років, передбачено штраф від 510 до 1700 гривень. Крім того, щодо суб’єкта господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу в розмірі 6800 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ