Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Стрию вимагають звіту мера та відставки заступника

У Стрию на Львівщині збирають підписи за відставку заступника міського голови і вимагають звіту мера Романа Шрамов’ята. Про це Гал-інфо повідомив активіст партії ВОЛЯ Ігор Брик.

Як стверджує активіст, сотні людей прийшли на сесію міської ради Стрия у четвер, 16 лютого. Вони вимагали звіту міського голови Романа Шрамов’ята. На засіданні сталися сутички, сесія не була завершена.

«Бюджетні гроші міста видаються на бруківку, ремонти, і таким чином їх "відмивають". Натомість комунальні підприємства у жалюгідному стані, і вони не фінансуються. Саме тому стриянам постійно підвищують тарифи - то на квартплату, то на воду. Торік ВОЛЯ надіслала у міську раду близько півсотні запитів, повторних було безліч. А відповідей просто не надходило. Активісти простежили, що Шрамов’ят більшість робочого часу проводить у відпустці, або у лікарняній відпустці. У той час перебуває закордоном. Не звітує узагалі. Публікує звіт у пресі. Люди ж вимагають його публічного виступу, щоб можна було поставити питання. Саме тому на сесію прийшли люди з безлічі організацій. Терпець урвався», - пояснює Брик.

Також він повідомив, що стрияни вимагали відставки заступника мера Романа Волинця. За це зібрано 164 підписи. Для міста Стрий достатньо 150, щоб винести це питання на голосування. Депутати, однак не підтримали відставки.

«На сесію мерія «привела» директорів шкіл і садків, які мали місію хвалити міську владу. Після третього виступу директора народ не витримав. Кричали «ганьба» і повставали з крісел. Почалася штурханина. Люди змусили Волинця написати заяву на звільнення», - розповів активіст.

Стрияни занесли заяву у міську раду, зареєстрували. Однак міському голові на підпис уже не подали. Мер після сесії одразу пішов у лікарняну відпустку.

«Чому ми проти цього заступника? – веде далі Ігор Брик. - Він не має бачення розвитку міста, жодних ініціатив. Просто виконує вказівки голови. Стрияни вимагають створення у місті дитячої реанімації, а він заявив, що це не на часі. Туризм у нашому місті, близькому до найбільших курортів області, не розвивається узагалі. У лікарнях харчування на рівні буряк-картопля. Хіба не досить? Доки будемо жити в радянському Стрию?»

ВОЛЯ та люди з інших організацій готують позов у суд на міського голову за недотримання публічності роботи. А також повторно, уже вдруге, вимагають у міської ради оприлюднити табель обліку робочого часу міського голови.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ