Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У суботу на СКА відбиратимуть кандидатів до національної збірної Ігор Інвіктус 2017

Вже цієї суботи, 21 січня, у Львові стартує спортивне тестування на участь у національній збірній України Ігор Інвіктус 2017 року. На заході оцінюватимуть фізичний стан та готовність кандидатів, які подали заявку на участь. Про це повідомили в управлінні фізичної культури та спорту Львівської ОДА.

У Львові тестуватимуть представників Львівської, Рівненської, Волинської та Тернопільської областей.  Загалом учасниками тестування будуть 38 спортсменів, серед яких військовослужбовці та ветерани, котрі отримали травми під час виконання службового обов’язку. Кандидати змагатимуться у шести дисциплінах: стрільба з лука, легка атлетика, велоспорт на шосе, пауерліфтинг (важка атлетика), веслування на тренажері, плавання.

Захід відбудеться на легкоатлетичному манежі з велотреком Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України, за адресою: м. Львів, вул.Клепарівська, 39 а. Початок о 10:00 годині.

Довідка.

Ігри Інвіктус (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, засновані принцом Гаррі Уельським. Слово Invictus означає "незламний", або "нескорений" і уособлює стійкість чоловіків та жінок, які зазнали серйозних поранень, однак знайшли в собі сили до нових звершень.

Перші Ігри відбулись 2014 року у Лондоні та стали яскравим свідченням того, на що здатні військові, які захищають свою країну, і наскільки незламною є їхня воля до життя.

У 2016 році успіх лондонських змагань повторили Ігри у Орландо, а вже у 2017 році Ігри Інвіктус відбудуться у Торонто (Канада) і вперше українська команда військових візьме у них участь.

Для  підготовки команди ІГОР ІНВІКТУС Україна в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції створена робоча група, до складу якої входять представники Міністерства оборони, Міністерства молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ, Прикордонної служби, Міністерства інформаційної політики, Міністерства соціальної політики, Національної гвардії, Агенції НАТО з підтримки та постачання, а також громадських організацій StratComUA і Pepelatz production. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ