Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У судовій справі Януковича оголошена перерва до 10 серпня

У четвер, 3 серпня 2017 року, в Оболонському районному суді м. Києва відбулося чергове засідання у провадженні щодо екс-президента В. Януковича, який підозрюється у вчиненні ряду кримінальних правопорушень. Так, стороною захисту було заявлено клопотання про надання йому додаткового часу з метою ознайомлення з матеріалами справи, яке суд частково задовольнив. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Коментуючи вказане рішення суду, представник сторони обвинувачення Руслан Кравченко повідомив, що захиснику було надано достатньо часу для ознайомлення з усіма матеріалами вказаного кримінального провадження, але суд прийняв вказане рішення з огляду на не готовність захисника брати участь у судових засіданнях по цій справі. 

Також стороною обвинувачення в судовому процесі було заявлено клопотання про призначення додаткового судового засідання з метою допиту свідка обвинувачення, яке суд задовольнив, визначивши дату його проведення – 15 серпня 2017 року.

Руслан Кравченко, обґрунтовуючи позицію держобвинувачення, зазначив, що Ю. Сергєєв, займаючи посаду Постійного представника України при ООН, був прямим свідком, коли постійний представник РФ при ООН В. Чуркін подавав клопотання щодо визнання листа В. Януковича до В. Путіна офіційним документом відповідно до всіх норм ООН. «І цей документ надалі був визнаний офіційним документом. Отже, вказаний свідок був присутній під час всіх засідань Ради Безпеки ООН та всіх виступів, заяв і клопотань, зроблених Постійним представником РФ при ООН В. Чуркіна. А відтак, він є прямим свідком сторони обвинувачення, який підтверджує обвинувачення щодо В. Януковича», - наголосив Руслан Кравченко.

Щодо заявленого стороною захисту клопотання про звернення в рамках міжнародної правової допомоги представник сторони обвинувачення підкреслив, що суд вже приймав і обґрунтовував рішення із вказаного приводу.

В той же час Руслан Кравченко роз’яснив, що у В. Януковича залишилось право брати участь у судових засіданнях в режимі відео-конфереції через визначені судом способи.

Таким чином, судом оголошена перерва у засіданні до 10 серпня 2017 року для вивчення стороною захисту матеріалів вказаного кримінального провадження.

Нагадаємо, 29 червня 2017 року, Оболонський районний суд м. Києва ухвалив здійснити спеціальне судове провадження стосовно екс-президента В. Януковича, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни) Кримінального кодексу України, задовольнивши клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України. Вказана ухвала суду оскарженню не підлягає. 

14 березня 2017 року Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо екс-президента України В. Януковича, який підозрюється у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ