Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Сумах вибух у багатоповерхівці: знайшли чеку від гранати

У Сумах 26 січня після 22-ї години стався вибух у 9-поверховому житловому будинку по вулиці Холодногірська, 33. За попередньою версією, вибухнула граната.

Про це у Фейсбуці написала прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, - повідомив Укрінформ.

"Знову вибух у Сумах. На щастя, жертв немає. Попередньо - вибух стався в місці під'єднання газової труби до будинку по вул. Н.Холодногірська,33, де сьогодні встановлювали загальнобудинковий лічильник. Як повідомляє з місця події перший заступник керівника Сумської місцевої прокуратури Валерій Могильний, попередньо - вибухнула граната", - написала Науменко.

За інформацією керівника сектору комунікації головного управління Нацполіції у Сумській області Ельвіри Біганової, після отримання повідомлення про вибух правоохоронці організували евакуацію мешканців багатоповерхівки. Постраждалих немає.

Як розповіли мешканці будинку, 26 січня у багатоповерхівці встановлювали загальнобудинковий лічильник, проти чого вони були категорично проти.

Правоохоронці, які працюють на місці події, не виключають, що лічильник, який планували під’єднати до газової мережі 27 січня зранку, міг бути підірваний гранатою на знак протесту, що він був встановлений проти волі мешканців багатоповерхівки.

Доказом того, що мова йде про скоєння злочину, може стати знайдена неподалік чека від гранати.

Наразі місце вибуху обгородили, у будинку відключено газ.

На місці події працюють експерти.

Вирішується питання про відкриття за даним фактом кримінального провадження.

Як повідомлялося, у Сумах перед цим сталося два вибухи, пов’язані з витіканням газу. Перший мав місце 3 січня у багатоповерхівці по вулиці Металургів, 24, де один з мешканців спеціально пустив у квартиру газ з мережі, інший – 9 січня у 9-поверхівці по вулиці Михайла Лушпи, 52: там також до НП доклав руки його мешканець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ