Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сирії розпочалося перемир’я

Сторони збройного конфлікту в Сирії переважно дотримуються умов припинення вогню, яке набрало чинності після заходу сонця 12 вересня.

Базована у Великій Британії спостережна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» вказала, що «тиша» запанувала майже на всіх фронтах. Спорадична стрілянина фіксується як із боку урядових сил, так і з боку опозиції у провінції Хама та в районі Дамаска.

Держсекретар США Джон Керрі назвав нинішнє перемир’я «останнім шансом зберегти єдину Сирію».

«Перші звіти свідчать про деяке зниження рівня насильства, також є кілька повідомлень про бої, хоча ще занадто рано робити будь-які остаточні висновки», – наголосив Керрі увечері 12 вересня.

Керрі також заявив, що сили президента Башара аль-Асада не мають більше бомбити сирійську опозицію. Але він наголосив, що урядові війська можуть продовжити свої дії проти екстремістських угруповань у певних районах.

Угода про припинення вогню в Сиріх набрала чинності після заходу сонця 12 вересня. Домовленості не стосуються угруповань «Ісламська держава» та «Фатех аш-Шам», яке раніше називалося «Фронт ан-Нусра» й декларувало єдність із «Аль-Каїдою». У разі дотримання умов перемир’я впродовж тижня США та Росія можуть розпочати скоординовані повітряні удари по позиціях екстремістських угруповань.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ