Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Сирії загинули 9 росіян. У Кремлі "не в курсі"

У Сирії в жовтні загинули близько 9 російських контрактників зі спеціального військового угруповання за зразком американської Blackwater. Про це повідомило американське видання The Wall Street Journal.

За даними джерел видання, вісім чи дев'ять членів приватної військової групи під назвою ОСМ загинули на заході Сирії в жовтні 2015 в результаті мінометного обстрілу російської бази.

Журналіст і колишній радник з питань безпеки Денис Коротков розповів газеті, що ОСМ також відома як група Вагнера через псевдонім її лідера, колишнього російського військового, який брав участь у багатьох збройних конфліктах з часів розпаду СРСР.

Один із співрозмовників WSJ зазначив, що це "перша спроба Росії створити приватну військову компанію на зразок американської Blackwater".

За твердженням одного з джерел чисельність групи досягає 1 тисячі осіб. При цьому всі джерела видання заявили, що після обстрілу група була виведена з Сирії

Керівництво Російської Федерації не визнає загибель військовослужбовців. Як повідомляє РБК, в Кремлі з даною публікацією не знайомі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ