Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тернополі дорожчав проїзд у тролейбусах і маршрутках

З 10 січня у Тернополі подорожчав проїзд у громадському транспорті. Наприкінці гудня 2016 року члени виконавчого комітету міської ради Тернополя прийняли рішення підняти тарифи на проїзд у маршрутках і тролейбусах на одну гривню. Тепер повний квиток в автотранспорті коштуватиме 4 гривні, в електротранспорті – 3 гривні. Про це повідомив сайт "За Збручем".

"Студенти та учні платитимуть за одну поїздку 2 гривні, як в маршрутках, так і в тролейбусах. Проїзд для пенсіонерів та інших пільговиків залишиться безкоштовним.

– Зростання тарифу зумовлено тим, що суттєво подорожчала електроенергія і з першого січня її вартість ще підніметься, – пояснив Ігор Мединський, начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міської ради. – Якщо у грудні КП «ТЕТ» платило 1,29 гривень за кіловат-годину, то з першого січня буде платити 2,36 гривень. Також тариф піднімають через зростання мінімальної зарплати.

Після оприлюднення інформації про підвищення тарифів на сайті міської ради було зареєстровано дві петиції щодо цього. Автор однієї із них пропонує замінити маршрутки тролейбусами.

– Тарифи на проїзд збільшуються, а якість перевезень ні, – пише Юрій Ткачук. – Контролю по квитках фактично немає, куди йдуть кошти не зрозуміло. Завдяки таким змінам проїзд буде контролюватися, а екологія завдяки електротранспорту покращиться.

Ця петиція станом на 9 січня набрала вже 312 голосів із 300 необхідних. Автор другої петиції Надія Жаровська пропонує на сайті міськради опублікувати розрахунки, які будуть аргументувати вартість проїзду. Тоді люди зможуть побачити чому треба платити за проїзд 4 гривні, а не 3. Це зніме ряд питань і тернополяни будуть чітко знати, що перевізник включає в тариф. Цю пропозицію підтримало вже 177 тернополян", - сказано у повідомленні.

zz.te.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ