Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Тернополі "Жіночий батальйон" готує для українських бійців "сухі" борщі. Фото. Відео

Тернопільські господині, які об'єдналися в "Жіночий батальйон", готують для українських воїнів в зоні АТО пакети з підготовленими продуктами, з яких за десять хвилин можна зварити справжній український борщ.

Як повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службу УМВС в Тернопільській області, ідею передавати на Схід напівфабрикати жінки запозичили у волонтерок з Дніпропетровська. 

"В один пакет входить п'ятдесят грамів дрібно натертої і висушеного буряка і моркви, шістдесят грамів цибулі, 25 - солодкого перцю, 150 грамів капусти, 15 часнику, а також лавровий лист, зелень, сіль, спеції томатна паста і любов, з душевним теплом - все це продуктовий набір під назвою "Сухий борщ", - цитує одну з господинь Вікторію Лень УМВС в Тернопільській області.

Сьогодні в жіночий батальйон входить близько десяти господинь від 19 до 50 років, хоча число бажаючих з кожним днем збільшується. Люди постійно дзвонять і пропонують свою допомогу. 

"Капусту і зелень треба дрібно посікти, перчик порізати по сантиметру в діаметрі, цибулю - півкільцями. Коли працюємо ножами - плачемо всі. Є дівчатка, у яких немає сушарок. Так вони тільки нарізають овочі, а ми забираємо і сушимо ..", - каже дівчина.

За словами Вікторії, спочатку вони починали все робити без розголосу, бо не були впевнені в успішному результаті. Але коли все вийшло, дівчата почали шукати однодумців.

Допомагають з овочами волонтери, але у багатьох кулінарок немає сушок і кухонних комбайнів для нарізки. Тому, іноді на одну кілограмову упаковку висушених овочів йде цілий день. 

У Вікторії маленький син, тому вона займається приготуванням, коли він спить. Буває, що малюк вовтузиться на кухні разом з нею.

Підтримав Вікторію та її чоловік Володимир, який допомагає дружині не тільки формувати коробочки, але і тре вручну і нарізує овочі. Найважче чоловікові дається шинкування лука. 

Найбільше бажання Вікторії - це щоб її борщ спробував тато, який зараз зі своїми бійцями перебуває в зоні АТО.

Випікають дівчата хлопцям на Схід і патріотичне печиво, до складу якого входить п'ять приправ: мускатний горіх, перець, кориця, коріандр та імбир з медом. Зібрали в АТО калину і обліпиху.

батальон волонтеры борщ женский


батальон волонтеры борщ женский


батальон волонтеры борщ женский


батальон волонтеры борщ женский





Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ