Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Трускавці підписано Угоду щодо реалізації компонентів з енергоефективності

Сьогодні, 11 жовтня, голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та постійний представник ПРООН в Україні Рікарда Рігер підписали Угоду про співробітництво між Програмою Розвитку Організації Об’єднаних націй (ПРООН), Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою щодо реалізації компонентів з енергоефективності. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зазначимо, підписання Угоди відбулось в рамках проведення  ХІІІ Міжнародного Економічного Форуму «Глобалізація та Інтеграція: Виклики та Рішення».

Варто відзначити, що Угода передбачає залучення протягом 2013-2014 років фінансового ресурсу ПРООН на умовах співфінансування з обласного бюджету, з метою створення середовища для сприятливого розвитку, промоції і функціонування відновлювальної енергетики, а також на реалізацію практичних рішень з енергозбереження в житловому (соціальному) секторі.

Також 11 жовтня під час роботи Форуму голова Львівської ОДА Віктор Шемчук, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та менеджер проекту Енергоефективність в Україні Міжнародна фінансова корпорація (IFC) ПАТ АКБ «Львів», ПАТ «Кредобанк», ЛОД АБ «Укргазбанк» Гжегож Гайда підписали Меморандум про співробітництво щодо впровадження у Львівській області механізму відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у рамках Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки з метою підвищення енергоефективності житлових будинків.

Віктор Шемчук відзначив, що  завдяки підписанню цього Меморандуму та  в результаті виконання ряду необхідних кроків усіх сторін, енергоефективність житлових будинків області повинна суттєво підвищитись.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ