Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Трускавці відбулася Тридцята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ

27-28 квітня 2006 року у м.Трускавець Львівської області в Єпархіальному управлінні Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулася Тридцята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ, — повідомляє прес-секретаріат глави УГКЦ. У її роботі взяли участь усі архієреї, які діють на території України. Крім того, для розгляду певних питань були запрошені експерти.

Засідання розпочались із аналізу виконання рішень минулої сесії Митрополичого Синоду. Зокрема, під час Двадцять дев’ятої сесії було вирішено опрацювати для розгляду у першому читанні на наступній сесії проект „Статуту Колегії єпархіальних радників”, доручено Архієпископу Ігорю Возьняку опрацювати проект інструкції для священиків щодо порядку приймання та відслуження намірень на Літургії та подати її на розгляд наступній сесії тощо.
Після цього у першому читанні було розглянуто три документи: проект “Статуту Колегії єпархіальних радників” (доповідав Блаженніший Любомир), проект інструкції для священиків щодо порядку приймання та відслуження намірень на Літургії (доповідав Архієпископ Ігор Возьняк) та „Положення про Міжєпархіальну комісію з питань євангелізації” (доповідав Владика Степан Меньок). Під час Митрополичого Синоду було затверджено Статут комісії народного здоров’я, а також „Принципи інформаційної діяльності УГКЦ” — документ, який декларує способи, методи та засоби інформаційної діяльності церкви.
Упродовж роботи Синоду багато уваги було звернено на питання приготування до наступної сесії Патріаршого Собору, присвяченої справам молоді. Собор відбудеться 19-24 серпня 2007 року і матиме назву “Молодь у Церкві третього тисячоліття”.
Іншими темами Тридцятої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії були економічно-фінансові питання, святкування 5-ї річниці візиту Святішого Отця в Україну, проект заходів УГКЦ у боротьбі з алкоголізмом.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ