Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Трускавці відпочивають діти з прифронтової зони

У Трускавецькому військовому санаторії знову відпочивають школярі, які проживають у прифронтовій зоні Луганщини, - інформує Західний регіональний медіа-центр МО України.

До Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький», що на Львівщині, прибула група школярів із Навчально-виховного комплексу «Кримська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — дошкільний навчальний заклад» Луганської області.

"Дітей з прифронтових населених пунктів ми вже приймаємо втретє. Зараз до нас приїхали 26 дітей у супроводі чотирьох вихователів. Також для наших юних гостей передбачені виїзди у Карпати," - заступник начальника Центру медичної реабілітації та санаторного лікування «Трускавецький» з медичної частини підполковник медичної служби Роман Перченко. 

"У цьому році літній відпочинок для наших дітей облаштували волонтери Олена Розвадовська та Сергій Такмазов, які завітали до нашого навчального закладу наприкінці навчального року, - розповідає керівник Навчально-виховного комплексу «Кримська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад» Ірина Бугера. - Тоді вони запитали який відпочинок для школярів ми плануємо під час літніх канікул, але на той час ми про це ще не думали. А десь через тиждень після їхнього візиту Кримське знову почали шалено обстрілювати бойовики. В селі зник газ та електрика постачалася із перебоями. Телефонний дзвінок від волонтерів не забарився. Вони запропонували з 15 червня відправити дітей у дитячий табір «Лісова застава», що у Вишгородському районі за 40 кілометрів від Києва. На цю пропозицію одразу відгукнулося 23 родини і ми зібрали 25 дітей, які поїхали відпочивати у цей табір. А за кілька днів до повернення наших вихованців додому знову зателефонувала Олена Розвадовська із новою пропозицією щодо оздоровлення дітей у Трускавецькому військовому санаторії".

За словами директора кримської школи батьки охоче зголосилися відправити своїх дітей у Західну Україну і вони не повертаючись додому вирушили у Трускавець. У Києві до них приєдналися ще кілька школярів, які не потрапили у першу поїздку.

Дітям відпочинок подобається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ