Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львова відреставрували ще одну дерев’яну браму за 10 тис. грн

У Львові на площі Ринок завершують реставрацію уже третьої дерев’яної брами. Роботи проводять у межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини Львова». Про це повідомила журналістам сьогодні, 20 листопада, начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

 

Лілія Онищенко розповіла, що залишилось лише встановити вітражі, і третя брама буде готовою. Дуже допомогли в її реставрації мешканці будинку, адже вони зберегли автентичну дверну клямку і деякі частини дверей, що колись пошкодилися. Це допомогло відтворити браму повністю, - додала Лілія Онищенко.

 

«Такі проекти повинні допомогти розбудити в львів’ян почуття потреби зберегти  «оболонку» їхніх будинків, що є в спільному користуванні», -  розповіла керівник проекту у Львові, експерт GTZ Іріс Гляймхан.

 

За словами Лілії Онищенко, наступного року планується реставрація 100 брам. Але все залежить насамперед від мешканців, від їхньої готовності фінансово долучитись до проекту, який здебільшого реалізується  коштом німецьких інвестицій. Приблизна вартість реставрації однієї дерев’яної брами - 10 тисяч гривень, мешканцям пропонується профінансувати 40% вартості.

 

Проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» реалізовується Львівською міською радою та «Німецьким товариством технічної співпраці» (GTZ), за сприяння Міністерства економічної співпраці Німеччини.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ