Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У центрі Львова змагатимуться найсильніші люди країни

5 серпня, у самому серці міста, відбудуться три надважливих заліки для Українського Стронгмену. Більше 30 атлетів боротимуться за титули Найсильнішої Людини Львова, переможців у Етапі Кубку України та Етапі Аматорської Ліги Стронгмену, повідомили організатори.

Вже цієї суботи площа перед пам’ятником Т. Шевченка (проспект Свободи) перетвориться у справжнісіньке поле бою українських велетнів. Три паралельних заліки та більше десяти класичних, видовищних стронгменівських вправ чекає на атлетів та всіх глядачів. Тяга автомобіля, кантування гігантської покришки, перекидання богатирських пальців вагою 300 кг – це все лише розминка. Більше 30-ти спортсменів з 10-ти областей країни їдуть до міста Лева помірятись силами, а 8 львів’ян здобуватимуть право називати себе «Найсильнішою Людиною Львова» у сезоні 2017 року.

О 12.00 стартує залік Етапу Аматорської Ліги Стронгмену – це пів-фінальний етап і шестеро найкращих початківців проходять у фінальну частину, яка відбудеться вже в листопаді. О 15.00 – кульмінаційний момент для мешканців та гостей міста – 12 надпотужних богатирів змагатимуться  у Етапі Кубку України під пильним наглядом Найсильнішої Людини Світу 2004 року – Василя Вірастюка, а кожен глядач матиме нагоду відчути себе в ролі справжнього ломусу і взяти участь у конкурсах та естафетах.

«Це найбільші, за кількістю атлетів, змагання зі стронгмену, які проводились у Львові. Місто стає спортивною столицею богатирського спорту. Щороку, більше 10-ти тисяч львів’ян відвідують наші змагання і це змушує нас, організаторів, щоразу підбирати видовищні вправи, цікаві показові виступи та відповідати світовим стандартам проведення змагань», – каже засновник Аматорської Ліги Стронгмену, Юрій Огоновський.

«Кількість змагань та рівень підготовки атлетів зростає щороку. Велика заслуга у цьому – саме глядачів. Львівські вболівальники одні з найпалкіших, тому ми запрошуємо всіх прийти в суботу, 5 серпня разом з друзями, сім’ями та підтримати хлопців, які викладаються на максимум», – каже найсильніша людина світу, Василь Вірастюк.

Організатори змагань – Аматорська Ліга Стронгмену, Федерація Стронгмену України, за підтримки Львівської Міської Ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ