Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У центрі Львові закрили книгарню – торгують комп’ютерною технікою

Закриття книгарні у Львові питання не економічне, а суспільно-політичне. Перепрофілювання книжкової крамниці в магазин з продажу техніки – щонайменше некоректне. Про це сьогодні, 30 листопада, заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Я розмовляв з керівником управління «Західгеологія», адже приміщення на пл. Міцкевича, 8 належить цьому державному органу. Він пояснив, що ситуація досить складна, оскільки, всі дії суборендарів законні і закріплені відповідними договорами», розповів мер.

«Була украдена угода суборенди з підприємством «Львівкнига» у 2006 році. Але угода укладалась з умовою, що ту тут продаватимуть книги. Та суборендар вирішив, що займеться іншим бізнесом», – наголосив очільник міста..

«Він повинен або й далі займатись книжковим бізнесом, у іншому випадку – з ним буде розірвано договір. Наразі ми консультуємося з нашими юристами», – додав Садовий.

«Там буду книжковий магазин. Дискусії тут не буде»,- наголосив він.

Нагадаємо, 26 листопада, у Львові на місці колишньої книгарні відкрили магазин з продажу комп’ютерної техніки.

Довідка.

За інформацією управління комунальної власності, будівля «Будинок книги» (пл Міцкевича,8) належить ДП «ЗАХІДУКРГЕОЛОГІЯ» (дочірне підприємство «Надра Україна»). ТзОВ «Львівкнига» орендує приміщення в державної акціонерної компанії «Надра Україна».

Новий орендар приміщення – магазин цифрової техніки «MOYO» змінив вигляд вітрини самовільно, не погодивши в управлінні охорони історичного середовища проектної документації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ