Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Туреччині заявили про відновлення відносин із Росією

Росія й Туреччина подолали взаємні розбіжності і успішно відновили свої відносини. Однак офіційна Анкара не визнає окупацію Криму Росією. Про це заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу в Національному клубі преси у Вашингтоні, повідомляє ТСН із посиланням на ТАСС.

Міністр зазначив: "Наші відносини відновлені, і ми співпрацюємо при вирішенні низки проблем регіону". Як приклад партнерства двох країн він навів ситуацію в Сирії і на Південному Кавказі.

Однак міністр наголосив, що Анкара продовжує підтримувати територіальну цілісність Грузії і України і не визнає анексії Криму Росією.

Раніше у березні президент Туреччини Реджеп Ердоган відвідав Москву і під час перемовин із главою РФ Володимиром Путіним обговорював відновлення співпраці щодо "Турецького потоку". Запуск цього газогону був призупинений 2015 року через "економічну кризу" в Туреччині.  

Нагадаємо, у листопаді 2015 року турецькі F16 збили російський літак, коли той порушив військовий простір країни. Судну робили 10 попереджень, однак пілоти не відреагували. В результаті інциденту відносини між країнами різко погіршилися. Росія ввела економічні санкції проти Туреччини. 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ