Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У тимчасово окупованому Луганську гострою є проблема медикаментів

"Дефіциту продовольчих товарів в Луганську немає, а ось по медикаментах є великі проблеми", - заявив самопроголошений "мер" Луганська Пілавов. Про це повідомив голова ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Дмитро Снєгирьов: "Проблеми з асортиментом ліків в Луганську були і раніше, проте зараз вони ще більше посилилися. Для вирішення цієї проблеми "урядом" ЛНР прийнято рішення про зняття обмеження на ввезення лікарських засобів з території РФ.

Вивіз партій медикаментів з території Російської Федерації вимагає маси дозвільних документів, які на даний момент дуже складно отримати. Обсяги ліків,які завозяться з території РФ, як гуманітарна допомога не задовольняють потреби луганчан.До того ж, фармацевтична номенклатура, до якої звикли жителі Луганська, відрізняється від російської.

Враховуючи ці фактори "уряд" ДНР прийняв рішення дозволити ввезення на територію самопроголошеної республіки лікарських засобів вироблених в Україні, але тільки через територію РФ. Це рішення фактично скасовує попередню постанову "уряду", згідно з якою ввезення на територію т.зв."ЛНР" лікарських засобів і виробів медичного призначення з території України було заборонено.

Якщо раніше,за часів України, з міського бюджету виділялися кошти на ліки певним категоріям населення, то зараз ці кошти не виділяються".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ