Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Тимошенко готові погодитися на декриміналізацію

Адвокат екс-прем'єра Юлії Тимошенко Микола Сірий не проти декриміналізації статті 365 Кримінального кодексу, за якою висунуто обвинувачення його підзахисній. Про це він сказав журналістам після оголошення перерви в суді у п'ятницю.

"Декриміналізація статті під один випадок – це не той спосіб, який ми вітаємо. Але з огляду на те, що потрібно вийти з цього ганебного положення, в якому опинилася Україна в зв'язку з даною справою, то ми би погодилися і на декриміналізацію", - зазначив він, повідомляє УП.

"Декриміналізацію можна провести надзвичайно швидко, за декілька днів", - додав він.

Як відомо, адміністрація президента ініціювала зміни до Кримінального кодексу та Кодексу адміністративних правопорушень стосовно декриміналізації економічних злочинів.

Так за такі злочини передбачаються фінансові санкції у вигляді штрафів, а не кримінальна відповідальність.

Водночас, у проекті змін до КК, який зареєстровано у Верховній раді, під декриміналізацію не підпадає стаття 365, за якою обвинувачується Тимошенко.

Раніше повідомлялося, що одним з варіантів звільнення Юлії Тимошенко з-під варти, який узгоджується президентом Віктором Януковичем з європейськими переговірниками, передбачає внесення таких змін до Кримінального кодексу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ