Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Варшаві відбулося засідання Українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин 19-21 квітня взяв участь у VI засіданні Українсько-польської комісії з питань економічного співробітництва у м. Варшава (Республіка Польща) у складі української делегації на чолі з Першим Віце-прем’єр-міністром України - Міністром економічного розвитку і торгівлі України Степаном Кубівим, повідомила прес-служба Львівської облради.

Українська сторона висловила готовність підтримувати формальне ініціювання з боку Республіки Польща та інших країн ЄС перед Європейською Радою питання розробки Єврокомісією та затвердження макрорегіональної стратегії Європейського Союзу для Карпатського регіону. 

Зі свого боку очільник Львівської облради наголосив на важливості спільного стратегічного бачення розвитку Карпатського регіону. «Ініціативи Львівщини чує Уряд України та Польщі, - зауважив Олександр Ганущин. – Запрошуємо польських колег до участі у Форумі місцевого розвитку, який відбудеться 23-25 червня у Трускавці. Пропонуємо провести в межах форуму другу робочу зустріч з питання розробки макрорегіональної стратегії ЄС для Карпатського регіону на рівні представників профільних міністерств та самоврядних регіональних структур регіону Карпат». 

У складі офіційної української делегації від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України також взяли участь заступник міністра Михайло Тітарчук та представники  Міненерговугілля, Мінрегіону, Мінінфраструктури, МОН. 

В межах запланованих заходів відбулася конференція «Європа та Україна 2017», а також низка міжнародних двосторонніх зустрічей, серед яких двостороння зустріч Першого віце-прем’єр-міністра України Степана Кубіва з Віце-прем’єр-міністром, Міністром розвитку і фінансів Республіки Польща Матеушем Моравецьким, зустріч з керівництвом Сейму Республіки Польща та низка інших двосторонніх зустрічей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ