Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Вашингтоні назвали Голодомор в Україні одним із найбільших злодіянь минулого століття

Сполучені Штати назвали Голодомор в Україні 1932-33 років "одним із найсерйозніших злодіянь" минулого століття та великою трагедією українців, - Укрінформ.

Про це йдеться в офіційній заяві Білого дому з приводу вшанування річниці трагічних подій, пов'язаних зі штучним голодом в Україні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми приєднуємося до українців по всьому світу, в тому числі багатьох українських американців, щоби вшанувати пам'ять мільйонів людей, померлих від голоду внаслідок варварської політики сталінського режиму в СРСР у 1932-33 роках. Голодомор, або "смерть від голоду" залишається одним із найсерйозніших злодіянь минулого століття та є особливо трагічною главою в історії України", - підкреслили в Білому домі.

У документі наголошується, що страждання від Голодомору були безмірними, але цей задум рукотворного голоду провалився завдяки непереможному духу українського народу.

"Згадуючи цю страхітливу трагедію, ми також віддаємо належне витривалій силі, мужності та духу народу України – якостям, на які українці продовжують спиратися сьогодні перед обличчям великої біди та прагнуть побудувати більш процвітаючу, безпечну та демократичну державу", - йдеться у заяві.

У адміністрації США також підтвердили свою прихильність до "світлого майбутнього України, поваги до загальних прав людини та основних свобод, які є невід'ємним правом всього людства".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ