Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Ватикані оприлюднили програму першої подорожі Папи Франциска до Африки

Візит триватиме від 25 до 30 листопада 2015 р. та охоплюватиме три країни – Кенію, Уганду та Центральноафриканську Республіку. Про це повідомило Радіо Ватикан.

Подорож, як звичайно, розпочнеться з римського міжнародного аеропорту Фюмічіно, звідки Святіший Отець відлетить у середу, 25 листопада, вранці в напрямку Найробі, столиці Кенії, куди прибуде після семигодинного перельоту о 17-й годині місцевого часу (16-й – київського). З аеропорту Глава Католицької Церкви від’їде до президентського палацу, де відбудеться церемонія привітання, поєднана із візитом ввічливості до Глави держави та зустріччю з представниками влади й дипломатичного корпусу.

Четвер, 26 листопада, розпочнеться міжрелігійною та екуменічною зустріччю в Апостольській Нунціатурі, після якої Папа від’їде до університетського містечка, де очолить Святу Месу. Пополудні Святіший Отець зустрінеться з духовенством, чернецтвом і семінаристами та відвідає осідок ООН в Найробі.

У п’ятницю, 27 листопада, вранці Глава Католицької Церкві зустрінеться з мешканцями бідняцького кварталу Канґемі в Найробі, після чого на стадіоні матиме зустріч з молоддю, а у VIP-залі стадіону – з єпископатом Кенії. Це буде остання зустріч у цій країні. Пообідавши та трішки відпочивши в Апостольській Нунціатурі, Папа прибуде до аеропорту, звідки після церемонії прощання відлетить до Ентеббе, колишньої столиці Уганди, відвідини якої розпочнуться з церемонії привітання, візиту ввічливості до Глави держави та зустріччю з представниками влади й дипломатичного корпусу. А завершиться день зустріччю з катехитами та вчителями під час відвідин місцевості Муніоніо, де віддали життя за віру деякі з угандійських мучеників.

Суботнього ранку 28 листопада Святіший Отець відвідає спочатку англіканський, а потім католицький санктуарій угандійських мучеників у Намуґонґо, в якому відслужить Святу Месу. Після обіду заплановані зустріч з молоддю, відвідини Дому милосердя в Налуколонґо, зустріч з єпископатом Уганди в архиєпископській резиденції та з духовенством, чернецтвом і семінаристами – у катедральному соборі.

У неділю, 29 листопада, вранці Глава Католицької Церкви попрощається з Угандою та відлетить до Центральноафриканської Республіки, до столиці якої міста Банґі прибуде о 10-й годині місцевого (11-й київського) часу. У президентському палаці відбудеться церемонія привітання, візит ввічливості до перехідного Глави держави та зустріч із владою та дипломатами. Далі заплановані відвідини табору біженців, зустріч з єпископатом та з місцевими протестантами в осідку Євангелистського Теологічного Факультету. Опісля у катедральному соборі Папа очолить Святу Месу з духовенством, чернецтвом, катехитами та молоддю, по завершенні якої висповідає кількох молодих людей та розпочне молодіжне чування на площі перед храмом.

Понеділок, 30 листопада, розпочнеться відвідинами мечеті та зустріччю з мусульманською спільнотою. Далі Святіший Отець відслужить Святу Месу в спорткомплексі ім. Бартлемі Боґанди, після якої від’їде до аеропорту, звідки відлетить до Риму. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ